Työntekijäkokemus

Työntekijäkokemus (Employee Experience, EX) ei ole vain muoti-ilmiö tai ylimääräinen hienosäätö yritysten toiminnassa. Se on olennainen osa organisaation menestystä ja pitkän aikavälin kestävyyttä.

Työntekijäkokemus on työsuhteen aikana koetun kokonaiskokemuksen summa. Se ulottuu rekrytoinnista eläkkeelle siirtymiseen ja vaikuttaa työntekijän hyvinvointiin, sitoutumiseen ja tuottavuuteen.

Miksi se on niin tärkeää tänä päivänä?

Tässä lyhyesti, miksi sillä on merkitystä.

Talentin houkutteleminen ja säilyttäminen: Kilpailu huippuosaajista on kovaa, ja yritykset kilpailevat samoista lahjakkuuksista. Hyvä työntekijäkokemus houkuttelee parhaita osaajia yritykseesi ja auttaa pitämään heidät pitkäaikaisina jäseninä organisaatiossasi.

Kilpailuetu: Kilpailu liiketoimintamaailmassa on kovaa. Hyvä työntekijäkokemus voi olla se tekijä, joka erottaa sinut kilpailijoista ja houkuttelee asiakkaita ja sijoittajia.

Tuottavuuden parantaminen: Tyytyväiset työntekijät ovat tuottavampia. Kun työntekijät kokevat työnsä mielekkääksi ja saavat tukea, he ovat alttiimpia antamaan parastaan päivittäin.

Poissaolojen vähentäminen: Työntekijäkokemuksen parantaminen voi vähentää sairauspoissaoloja ja henkistä poissaoloa, mikä säästää yritykselle sekä aikaa että rahaa.

Parempi johtaminen: Työntekijäkokemus vaikuttaa suoraan siihen, kuinka hyvin organisaatiota johdetaan. Hyvät esihenkilöt ja johtajat ovat avainasemassa tukemassa positiivista työntekijäkokemusta.

Innovaatio: Tyytyväiset työntekijät ovat taipuvaisempia jakamaan ideoitaan ja osallistumaan uuden innovointiin. Positiivinen työntekijäkokemus voi edistää luovuutta ja uusien ajatusten syntymistä.

Brändi ja mainekuva: Työntekijät ovat yrityksen käveleviä brändilähettiläitä. Positiivinen työntekijäkokemus heijastuu positiivisella tavalla työnantajayrityksen maineeseen ja brändiin.

Menestys pitkällä tähtäimellä: Pitkällä tähtäimellä menestyvät yritykset panostavat työntekijäkokemukseen. Se ei ole lyhyen tähtäimen sijoitus, vaan investointi tulevaisuuteen.

Mitä mieltä olet, onko työntekijäkokemus hifistelyä vai onko kyse jostain, joka kuuluu osaksi jokaista kasvavaa yritystä?

Mikäli haluat, että yrityksesi menestyy pitkällä tähtäimellä, panostus työntekijäkokemukseen kannattaa tehdä ajoissa - ennakoivalla otteella!

Se säästää aikaa, hermoja ja rahaa.

More information:

Elina Iso-Markku
CEO, Arctic HR Oy
040 543 5228
elina@arctichr.com

Previous
Previous

Helvar CPO Kaisa Tikka-Mustonen: “Arctic HR’s interim support grew into long-term partnership”

Next
Next

Lightneer CEO Henri Lindgren: “Arctic HR has provided more peace of mind – and more headspace to concentrate on my own work”