Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Jouni Ritola: ”Kaikki lähtee ihmisistä – siksi HR-ammattilainen on korvaamaton”

Vuonna 2012 viisi kaveria maisteli saunassa yhdysvaltalaista ruisviskiä ja mietti, miksi kukaan ei valmista sellaista Suomessa.

Kysymys tuntui relevantilta vielä seuraavanakin aamuna. Syntyi Kyrö Distillery – nykyisin maailmankuulu ja kansainvälisesti palkittu ruistislaamo, joka työllistää 40 henkilöä kolmessa eri maassa. Dynaamisen pohjalaisyrityksen kansainväliset kasvuambitiot ovat alusta asti olleet määrätietoiset. Juuri nyt ne keskittyvät Saksaan ja Britanniaan.

Kyrö Distilleryn ja Arctic HR:n yhteistyö alkoi, kun kaksi HR-toiminnoista vastannutta työntekijää jäi samaan aikaan vanhempainvapaalle. Vuoden mittaisen yhteistyön aikana Arctic HR on vastannut Kyrön HR-toimien perusarjesta ja osallistunut johtoryhmätyöskentelyyn.

”Koen, että HR-toimilla on mahdollisuus vaikuttaa yrityksemme kulttuuriin ja kasvuun. Kaikki lähtee ihmisistä ja siitä miten he kokevat kuuluvansa yhteisöömme, ja toisaalta siitä miten osaamme valtuuttaa ja motivoida heidät omistamaan roolinsa ja tavoitteensa”, sanoo Kyrön toimitusjohtaja Jouni Ritola.

Kyrö Distillery on rekisteröity nimellä Rye Rye Oy. Nimi viittaa sekä rukiiseen että hyvään meininkiin. Kyrön menestys ja vetovoima perustuvat tuotteiden ainutlaatuisuuteen, mutta ainutlaatuisella yrityskulttuurilla on myös suuri painoarvo. Viiden perustajan voimin aloitetun yrityksen kulttuuri on luonnollisesti ollut alusta asti perhekeskeinen ja yhteisöllinen.

”Kasvu on opettanut, että menestyvän yrityskulttuurin jalostaminen on pitkän matkan laji. Perhekeskeinen ja salliva kulttuuri vaatii tasapainokseen ryhtiä ja omistajuutta, muuten se voi purra itseään nilkkaan. On tärkeää tehdä systemaattisesti niitä asioita, jotka vievät haluttuun tahtotilaan. Siihen vaaditaan vahvaa omistajuutta ja järjestelmällistä otetta”, Ritola toteaa.

Kulttuuriin liittyvän työn lisäksi Arctic HR on hoitanut Kyrön HR-toimia aina työsopimuksista juridiseen konsultointiin ja rekrytoinnin tukemiseen.

”Se, että Arctic HR on hoitanut henkilöstöömme liittyvää arkea, on ollut meille merkittävä työpanos. Koko ajan meillä on ollut henkilö, johon työntekijät ovat voineet ottaa yhteyttä. Janiina on hoitanut tehtäviä ammattitaidolla ja hyvin mallikkaasti. Myös persoonana hän on sopinut joukkoomme erinomaisesti – se on ollut meille tärkeää”, Ritola toteaa.

Ritolan mukaan yhteistyö on ollut onnistunut; sekä strategisesti kehittävä että arjen sujuvuuden kannalta konkreettinen.

”Voin suositella Arctic HR:ää meidän kokoisellemme yritykselle, jonka ei ole järkevää palkata kokopäiväistä HR-ammattilaista. Näen ulkoistetun HR-asiantuntemuksen ylipäätään hyvänä vaihtoehtona. Olemme saaneet Arcticilta kustannusjoustavan ja meille sopivan ratkaisun – ja oppineet samalla paljon.”

Lisätiedot:

Elina Iso-Markku
Toimitusjohtaja, Arctic HR Oy
040 543 5228
elina@arctichr.com

Previous
Previous

Uusi vahvistus Taru tuo valmentavaa otetta HR:ään – kohti entistä motivoivampaa ja tuloksellisempaa työympäristöä

Next
Next

Arctic HR kasvukumppanina – CASE Upsert Oy